Kulminationen på YouSee eSportligaen nærmer sig

AaB-Elite-til-ESD-mesterskaberne-2019
  • AaB esport

Følg os på Facebook banner
Join os på Discord banner

I næste weekend (den 23.-24. maj) afholder YouSee eSportligaen de årlige mesterskaber, som er kulminationen på turneringen, som har været i gang siden efterårsferien. 

Det var oprindeligt meningen, at det skulle være et stort event i Vejle, men grundet COVID-19 er mesterskaberne nu flyttet til kun at være online.  

Turneringen er delt op i flere små ligaer, der er blevet afholdt over det sidste halve år. De bedste fra hver liga mødes til ligamesterskaberne, hvor kun de absolut bedste går videre til DM. Begge begivenheder finder sted i næste weekend.  

Ligamesterskaberne foregår fredag aften og lørdag formiddag, imens DM er sted fra lørdag formiddag og resten af weekenden.   

AaB esport er kvalificeret med to League of Legends-hold og to Counter-Strike-hold. De fire hold er følgende: 

 AaB Main, AaB Goats, AaB Hane og Bold og AaB Akademi.

Tre hold direkte kvalificeret til DM 

AaB Main, AaB Goats og AaB Hane og Bold er alle direkte kvalificeret til DM, da de alle har spillet i ESD-ligaen. AaB Akademi skal først deltage ved DGI-landsmesterskabet for at kvalificere sig til DM. Kampene til DM finder sted lørdag og søndag, mens de fleste kampe ved DGI-ligamesterskabet spilles fredag aften og lørdag formiddag. Du kan læse meget mere på eSportligaens hjemmeside HER. Desuden opdaterer vi også vores Twitter løbende, hvor du kan følge med i resultaterne. 

Sportslige målsætninger og forventninger 

I anledning af det forestående event har vi spurgt Brian Torp og Oliver Houmøller, som er trænere i henholdsvis CS:GO og League of Legends. Vi har spurgt ind til deres mål, håb og forventninger til mesterskaberne. I kan læse deres svar nedenfor. 

Hvordan er turneringen gået indtil nu? 

“AaB Goats har fået en førsteplads, to andenpladser, en tredjeplads og en fjerdeplads i løbet af de fem første grupperunder. Hvis man ser på de samlede point for hele turneringen, så svarer det til en samlet fjerdeplads på nuværende tidspunkt. AaB Hane og Bold er kommet på førstepladsen en gang, tredjepladsen to gange og en fjerdeplads. Desuden fik de en andenplads i 2. division”
– Oliver Houmøller, League of Legends træner 

"Turneringen er for os gået rigtig fint, hvor vi forholdsvis ubesværet er gået igennem kampene. Vi har hele elitetruppen med til mesterskaberne, hvor henholdsvis Main er igennem ESD og Akademi er igennem DGI. "
- Brian Torp, CS:GO træner

Hvad er jeres sportslige forventninger til mesterskaberne? 

“Vi har et klart mål om at komme i semifinalen. Vi er overbevidste om, at vi sagtens kan spille op med de andre hold, hvis vi alle rammer dagen. Vi har en stor tro på egne evner og tror på, at det nok skal bære frugt”
– Oliver Houmøller, League of Legends træner

” For at være ærlig er min forventning af vi vinder – igen. Vi bør være favoritterne, og jeg er sådan set også ret overbevist om, at vi har de bedste hold. Både Main og Akademi har i min optik gode chancer for at gå hele vejen. Så jeg håber sådan set, at vi får en finale med 2 AaB hold”
– Brian Torp, CS:GO-træner

Hvilken betydning har det, at eventet bliver online? 

“Det har naturligvis en betydning, at eventet ikke skal foregå i Vejle, som det oprindelig var planlagt. Man kan ikke få den samme oplevelse og LAN-stemning, hvis man sidder derhjemme. Der er også mulighed for, at nervøsiteten hos spillere bliver lidt mindre, da man sidder derhjemme i trygge rammer. Det tager dog noget af charmen ved eventet, men vi er helt indforståede med, at det er det bedste alternativ under de nuværende omstændigheder.”
– Oliver Houmøller, League of Legends træner

"For det første synes jeg det er den helt rigtige beslutning. Det kan ikke forsvares i forhold til Corona, hvis man afholdte det på normal vis. Når det er sagt, så synes jeg personligt, at det er superærgerligt. Det har tidligere været et super event med stort setup, hvor man netop har kunnet opleve den fornemmelse det er, at få lov at spille på en scene med tilskuere mv. Det er også en af de primære årsager til, at vi har deltaget i eSportligaen – netop for at kunne medvirke til at give denne oplevelse, samt at kunne medvirke til at vores unge spillere får høstet noget af den erfaring, det giver at sidde på en scene med tilskuere.”
- Brian Torp, CS:GO træner 

Har I gjort jer nogle tanker om, at I skal spille eventet online fremfor et stort fysisk event? Gør det noget ved tilgangen og træningen at eventet er flyttet online? 

Vi har faktisk ikke gjort så meget. Tilgangen har været, og er stadig den samme som altid. Vi er vant til at spille en del officielle kampe hjemmefra, det handler derfor om at tilgå det på samme måde", afslutter Brian Torp. 

DEL HISTORIEN PÅ SOCIALE MEDIER

DEL HISTORIEN PÅ SOCIALE MEDIER

SENESTE NYHEDER OG EVENTS

SENESTE NYHEDER OG EVENTS

AaB esport merchandise i form af bl.a. spillertrøjer. AaB esport tilbyder træning i spillene Counter strike (CSGO), League of Legends, Overwatch, Rocket League, Fortnite og FIFA. AaB esport træner i Aalborg, Nordjylland. Esportforening i Nordjylland.
2021-03-03T21:03:23+01:00
Go to Top