Når man har haft den indledende samtale med afdelingslederen, vil han/hun sørge for, at man ud fra sine ambitioner og målsætning med træningen bliver koblet sammen med den relevante træner. Herefter vil træneren tage en snak med medlemmet omkring ambitioner og ønsker til træningen for at sikre, at man er blevet koblet på den korrekte træner.

Det er trænerens ansvar at sikre den optimale holdstruktur. Dette betyder, at træneren kan vælge, sammen med de andre trænere, at rokere rundt på spillerne. Med et ny-etableret hold må det forventes, at der vil ske oftere udskiftninger. Der er med andre ord ingen garanti for. at man kan forvente at komme på det hold man ønsker; Det er op til træneren at vurdere, hvad der er bedst i forhold til holdet.

Som tidligere skrevet er der en større udfordring med esport i forhold til f.eks. fodbold med at få sammensat det rigtige hold. Hold træner bedst sammen, når medlemmerne ca. har det samme niveau, ambitioner, modenhed og målsætning. For at sikre, at holdet hele tiden er optimalt, kan der derfor ske udskiftninger generelt set.

Holdet er i forhold til fodbold og andre sportsgrene også mere udsat grundet holdets størrelse. Hvis f.eks. en spiller skal på efterskole eller andet, der gør, at spilleren ikke længere kan blive en fast del af truppen, kan det betyde et stort tilbageslag midlertidigt, indtil at holdet har fået en ny erstatning.

Denne udfordring er unik i esport, fordi man har meget specifikke roller og holdene oftest er små (5-6 spillere).  Vi kan ikke undgå, at der kommer tidspunkter, hvor der vil være mere eller mindre udskiftninger og ustabilitet i træningen, men vi som forening og trænerestab forsøger at håndtere det på bedste vis.