AaB esport fylder fire år!

AaB esport fylder fire år
  • AaB esport

Følg os på Facebook banner
Join os på Discord banner

Det er nu fire år siden, at Aalborg esport blev en del af AaB af 1885, da der onsdag den 29. marts 2017 var en ekstraordinær generalforsamling på Gasværksvej i Aalborg. Det eneste punkt på dagsordenen var en godkendelse af, at Aalborg esport ville blive en del af AaB af 1885 og i samme forbindelse skifte navn til AaB esport.  

Der har været så mange særlige begivenheder i løbet af de sidste fire år, at vi langt fra kan opliste det hele i en artikel. Vi har derfor fundet nogle af de største øjeblikke, som vi vil se tilbage på.

AaB esport tilbyder træning i spillene Counter strike (CSGO), League of Legends, Overwatch, Rocket League, Fortnite og FIFA. AaB esport træner i Aalborg, Nordjylland. Esportforening i Nordjylland.

Den første store milepæl efter indlemmelsen hos AaB af 1885 blev nået efter godt et års tid. Lørdag den 19. maj 2018 kunne vi langt om længe indvie vores lokaler på Hornevej 2. Det blev en festlig dag, hvor bl.a. borgmester Thomas Kastrup Larsen deltog.

Selvom AaB esport er en e-sportsforening, så har det altid været en prioritet at skabe nogle lokaler, hvor holdene kunne mødes. Det giver noget særligt, at holdene kan mødes til bootcamp og træning, fortæller Kenneth Jensen, som er formand i AaB esport, og han uddyber: "Når man mødes fysisk, skaber man et bånd, som ikke kan skabes online på samme måde. Vi ser ofte, at mange spillere er mere villige til at gå det ekstra skridt for hinanden og holdet, når man mødes i virkeligheden."

De sportslige resultater

Blot få uger efter åbningen af lokalerne afholdte YouSee eSportligaen den første sæson af deres danmarksmesterskaber. Slutspillet fandt sted på Odense Rådhus.

Her var AaB esport kvalificeret i League of Legends, FIFA og CS:GO. AaB esport drengene gjorde det godt, da to af holdene samtidig kvalificerede sig til ieSF World Championship, der fandt sted i Taiwan senere på året.

ieSF World Championship 2018 var en kæmpe oplevelse, og blev et flot vendepunkt for AaB esport. Selvom vores hold allerede måtte tage hjem efter gruppespillet, så fik spillerne erfaring med at spille i en stor arena, hvor mange af verdens bedste amatørspillere deltog, inden for de respektive spil. Herunder kan du se en video, som YouSee eSportligaen har produceret fra turen.

I november 2019 tog AaB Pursuits afsted til Overwatch turneringen ved Dreamhack Winter 2019. Det endte med en triumf, hvor AaB Pursuits kvalificerede sig til Dreamhack Summer 2020. Holdet kom dog aldrig afsted til Dreamhack Summer 2020, da der desværre var omstændigheder som gjorde, at turneringen ikke blev afholdt alligevel.

Den 8. december 2019 fik AaB esport en enestående mulighed for at spille opvarmningskamp til den store CS:GO turnering, ESL Pro League. Kampen mellem AaB esport og Ølgod Efterskole fandt sted lige inden kampen mellem Mousesports og FNATIC, som på daværende tidspunkt var i top 3 på verdensranglisten. En fantastisk fed oplevelse, som vi kan se tilbage på, hvor vores CS:GO spillere fik en masse erfaring på trods af, at det endte med et nederlag på 14-16 imod Ølgod Efterskole.

Stærkt fundament af frivillige ildsjæle

De seneste fire år har budt på utallige højdepunkter, som kun har været mulige at opnå, fordi der er så mange frivillige og spillere, der engagerer sig i foreningen. "Jeg er meget stolt af foreningens udvikling. Vi har fået et fedt lokale, og vi har bygget en base, som er baseret på et stærkt fundament af frivillige ildsjæle. Samtidig har vi fået opbygget et enormt solidt fællesskab. Jeg er selvfølgelig også stolt over de sportslige resultater, og de er også et vidnesbyrd om, at vi har fået bygget noget fedt op", fortæller formand Kenneth Jensen, og han afslutter: "I fremtiden håber jeg på mere af det samme. Vi skal fortsætte den gode udvikling, som foreningen er inde i, hvor vi dyrker fællesskabet og hvor vi både er et attraktivt tilbud for bredden, men også eliteholdene." 

DEL HISTORIEN PÅ SOCIALE MEDIER

DEL HISTORIEN PÅ SOCIALE MEDIER

SENESTE NYHEDER OG EVENTS

SENESTE NYHEDER OG EVENTS

AaB esport merchandise i form af bl.a. spillertrøjer. AaB esport tilbyder træning i spillene Counter strike (CSGO), League of Legends, Overwatch, Rocket League, Fortnite og FIFA. AaB esport træner i Aalborg, Nordjylland. Esportforening i Nordjylland.
2021-04-18T14:11:32+02:00
Go to Top